Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

Krijg automatisch 50% korting op het tweede hoesjeKrijg automatisch 50% korting op het tweede hoesje

Door Estelle, 11 januari 2018

Wat is een Tempered Glass screenprotector?

Tempered Glass is gehard glas, dat gebruikt wordt als veiligheidsglas voor autoruiten, duikmaskers, borden, etc. Tempered Glass is vier keer sterker dan gegloeid glas, omdat het een proces heeft doorstaan van hitte en chemische reactie. Tegenwoordig krijg je wanneer je tempered glass in toetst in de zoekbalk van Google, krijg je veel screenprotectors als zoekresultaten. 

Een Tempered Glass screenprotector is dus een screenprotector dat gemaakt is van gehard glas, Het is dus gemaakt van hetzelfde materiaal als van autoruiten, duikmaskers en alle andere bovengenoemde items. Het verschil alleen is wel dat een screenprotector dunner is, goed op de telefoon plakt en natuurlijk ook op maat is gemaakt voor het telefoonmodel wat jij hebt. 

Veel mensen kiezen voor een screenprotector van tempered glass, dan voor een folie. De reden hiervoor is dat de aanraking van glas beter is, dus je kan makkelijker swipen dan bij een folie. Maar de grootste reden dat ze de screenprotector is, dat de tempered glass beter beschermd. Een folie is namelijk een stuk flexibeler en breekt ook sneller wanneer je telefoon valt. Daarentegen is dus een Tempered Glass hard en verdeelt ook de bescherming goed over de telefoon. 

Wat zijn de voor- en nadelen van Tempered Glass?

Welke screenprotector is duurzamer? De folie of Tempered Glass?

Er is duidelijk verschil te zien tussen de twee telefoonprotectors als het gaat om duurzaam en ook hoelang die meegaat. De Tempered Glass heeft een hardheid van 9H en dit houdt in dat hij beschikt over een industrie-indicator die uitstekende krasbestendigheid biedt. Een plastic folie zal niet zoveel bescherming geven, omdat plastic natuurlijk makkelijker te krassen is dan glas bijvoorbeeld. Wil je dat je telefoon zo goed mogelijk beschermd is met een screenprotector is het een aanrader om te gaan voor de Tempered Glass. 

Voel je de Tempered Glass erg zitten op een telefoon?

Het is toch wel belangrijk om te weten hoe een screenprotector aanvoelt op je telefoon, tenminste dat vinden wij. Het moet juist comfort bieden en geen problemen geven aan je display, want je telefoon gebruik je de hele dag door. Natuurlijk voelt een screenprotector op je display anders dan je display zelf, want er zit een laagje overheen maar het moet je telefoon niet dikker maken. Wij hebben de folie en de Tempered Glass met elkaar vergeleken en zien dat een glas beter werkt, want hij is sneller gevoeliger op aanraking van de display en hij voelt ook beter aan qua bescherming door het harde glas. Klinkt vrij logisch toch? Daarnaast zul je ook minder snel krasjes voelen op een Tempered Glass, dan op een folie die krast namelijk veel sneller.

Breng je een Tempered Glass makkelijker aan op de display of juist een folie?

Het veelvoorkomende probleem bij het plaatsen van een screenprotector is dat er luchtbellen komen onder de protector. Dit is erg vervelend natuurlijk ook voor het beeld. De luchtbellen komen vooral voor bij plastic screenprotectors (folie), want is minder stevig dan de Tempered Glass. Dus ook bij deze vraag is het antwoord Tempered Glass, want deze screenprotector is stijver en daardoor kunnen er ook moeilijker luchtbellen onder komen. Daardoor zijn ze ook makkelijker aan te brengen op de display en hebben ze betere randen die ervoor zorgen dat die ook beter past op de telefoon.

Wist je dat.... 

De Tempered Glass screenprotector heeft dé perfecte dikte

Vaak is de glasplaat tussen de 0,3 en 0,4 mm dik, afhankelijk van het merk en model. Deze dikte zorgt ervoor dat je scherm altijd beschermd is bij eventuele val schade. Vaak is het Tempered Glass dan wel gebroken, maar je beeldscherm is in ieder geval nog krasvrij. En dat is waar het uiteindelijk om draait, toch!? Ook is rekening gehouden met het feit dat de gevoeligheid van je touchscreen niet verandert.

Tempered glass is gemaakt van gehard glas

Gehard glas is wat sterker dan het gewone glas. Dit heeft ook een extra veiligheidsmechanisme. Als normaal glas breekt, wordt het automatisch versplinterd in verschillende scherpe scherven. Bij gehard glas is dit niet het geval. Dit versplintert in dusdanig kleine (niet scherpe) stukken, dat het je beeldscherm niet kan beschadigen.

Minder kans op luchtbubbels en vieze vlekken

Doordat de Tempered Glass screenprotector beschikt over de zogeheten ‘Nano-coating’, blijven vingerafdrukken vrijwel nooit zitten. Je scherm behoudt daardoor een frisse look. Ook willen er bij de reguliere screenprotector nog weleens luchtbubbels ontstaan na verloop van tijd of bij het aanbrengen. Bij de Tempered Glass screenprotector zal dit niet voorkomen.

Hoe plaats ik de Tempered Glass screenprotector op mijn telefoon?

Als je een glasplaat aangeschaft hebt is het belangrijk dat je hem goed plaatst. Doe je dit niet in één keer goed dan kan je scherm lelijk worden en dat wil je natuurlijk niet. Lees dus aandachtig de gebruiksaanwijzing door zodat je de screenprotector kan aanbrengen zonder bubbels en neem de tijd. Hieronder nemen wij nog de stappen met je door. 

glazen screenprotector plaatsen

Bij een glazen screenprotector zit als het goed is altijd een doekje, soms twee. Eentje om het scherm schoon te maken en eentje om het beeldscherm weer droog te maken. Dus stap 1 is het schoonmaken van je scherm zodat er niets onder het glasplaatje komt te zitten.

Stap 2 is voorzichtig de folie van de screen protector afhalen voordat je hem op je telefoon plaatst. 

Stap 3 is de belangrijkste stap : de tempered glasplaat op je beeldscherm plaatsen. Zorg dat hij in één keer goed zit op je scherm, anders kan het lelijk worden. Neem hiervoor de tijd. 

Als laatste stap druk je voorzichtig in het midden de glasplaat aan zodat hij over het gehele scherm goed zit. Hieronder kun je ook een video bekijken hoe je dit moet doen:


Hopelijk heb je nu je Tempered Glass screenprotector goed geplaatst en kun je genieten van je smartphone met extra beveiliging!

Wat zijn de kosten van een Tempered Glass?

Door de kwaliteiten van een Tempered Glass is deze dan ook duurder dan een plastic folie screenprotector, klinkt best logisch toch? In ons assortiment hebben wij drie verschillende soorten Tempered Glass screenprotectors, namelijk:

  • Tempered Glass (€9,95)
    Is dus een screenprotector van gehard glas, dat krassen en schade voorkomt op je display. Je kan deze screenprotector gebruiken in combinatie met een telefoonhoesje en hierdoor is jouw telefoon voor de volle 100% beschermd. 

  • Privacy Screenprotector Tempered Glass (€11,95)
    Dit is niet zomaar een screenprotector, want naast dat die bestaat uit gehard glas kan niemand meelezen met wat je doet op je iPhone of Samsung. Vandaar ook de Privacy Screenprotector als naam. Er zit een speciale kijkhoek in, waardoor het beeldscherm alleen recht ervoor goed te zien is. Super handig als je in de trein/tram zit of als je bezig bent in je bank-app. 

  • 3D Full Cover Tempered Glass (€12,95)
    Het verschil tussen deze screenprotector en die hierboven is dat de Full Cover de voorkant van de hele telefoon beschermd, dus ook de hoeken en niet alleen de display. Hierdoor lijkt je Samsung (€11,95) of iPhone en de screenprotector één geheel. 

Hoe verwijder ik mijn Tempered Glass? 

Wil jij je Tempered Glass verwijderen omdat je toe bent aan iets nieuws, of is hij wellicht stuk gegaan omdat je telefoon is gevallen? In het laatste geval moet je heel voorzichtig te werk gaan aanzien ze natuurlijk gemaakt zijn van echt glas. Zo voorkom je wondjes. 

Hieronder een korte samenvatting van de stappen die je kunt doorlopen om de glasplaat te verwijderen.

Stap 1. Zoek een rustig en comfortabel plekje waar jij alle rust hebt, en het liefst ook met veel licht

Stap 2. Probeer in het hoekje voorzichtig met je nagel onder de screen protector te komen zodat je hem heel lichtjes kunt 'optillen'. Gebruik niet teveel kracht zodat je meer schade kunt toebrengen.

Stap 3. Haal de glasplaat volledig van je scherm zonder de beschadigde delen (in geval van) aan te raken

Stap 4. Als hij is verwijderd kun je met een microvezel doekje het scherm schoonmaken. 

Eventueel kun je nu een nieuwe plaatsen. Misschien is een privacy screenprotector wel iets voor jou!

Bekijk hier de iPhone X tempered glass screenprotector
Bekijk hier de Samsung Galaxy S10 tempered glass screenprotector

Kortom..

De Tempered Glass is in alle opzichten beter dan een screenprotector van plastic. Ben je dus op zoek naar de juiste bescherming voor je telefoon, raden wij je aan om een Tempered Glass te kopen. LET OP! Vergeet niet ook een telefoonhoesje te kopen, hierdoor is de voor- en achterkant van jouw telefoon beschermd en ben je er zeker van dat het niks meer kan overkomen. 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden