Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd
Gratis verzending
Voor 22:00 besteld, morgen in huis
100 dagen bedenktijd

Door Estelle, 12 juli 2021

De 5 handigste functies van de Apple AirTag

Wat is een Apple Airtag?

Ondanks wij denken dat je weet wat een Apple AirTag is, lichten wij toch even toe wat deze kleine munt inhoudt. De AirTag is dus ontwikkeld door Apple en is een soort muntje van circa 3,2 cm groot en 8 mm dik. Het product is ontworpen om kwijtgeraakte spullen, zoals een sleutelbos of pasjeshouder terug te vinden. Door de AirTag sleutelhanger kan je hem overal bevestigen, van een sleutelbos tot aan de riem van jouw hond.

De kwijtgeraakte spullen kun je op twee manieren vinden. Heb je het idee dat je jouw sleutelbos kwijt bent in huis, dan kan je via de Zoek Mijn iPhone-app een geluid laten afspelen. In de kleine Apple speurneus zit namelijk een ingebouwde speaker, die een geluid kan afspelen en daar kan je dan op afgaan om hem te vinden. Ben je je sleutelbos kwijtgeraakt buiten, dan kan je er ook genavigeerd worden. Een beetje zoals Google Maps, maar dan in de vorm van een pijl die je de richting aangeeft hoe je moet lopen. Zorg er wel voor dat je elke AirTag een eigen naam geeft, zodat je precies in de app kunt aangeven welke AirTag je kwijt bent.

De vijf handige functies van de Apple AirTag

De AirTag heeft vele functies, maar zoals wij al eerder vermelden zijn er vijf échte uitspringers:

1. Nauwkeurige tracking

Ben je in bezit van een iPhone 11 en iPhone 12? Dan kan jij items met een AirTag uiterst nauwkeurig volgen, omdat jouw smartphone voorzien is van een Apple U1-chip. Jouw smartphone geeft aanwijzingen waar je moet zoeken, dit doet hij aan hand van een bolletje met een grote pijl in het midden. Het bolletje staat symbool voor de tracker en de grote pijl wijst je de weg welke kant je op moet gaan. Wanneer je dicht genoeg bent bij de tracker, dan geeft jouw smartphone een melding en is hetgeen wat je verloren bent weer in handbereik.

2. De Lost Mode

Ben je een AirTag verloren? Zet hem dan direct in de Lost Mode. In deze status wordt jouw AirTag vergendeld en kunnen anderen er niet mee vandoor gaan. Je kan de gadget scannen met een NFC-tracker, waardoor je gegevens in beeld komen te staan. Zo kunnen niet alleen mensen met een iPhone, maar ook met een Android-apparaat de tracker vinden en hem brengen bij de juiste eigenaar. Mocht je toevallig een wandeling maken buiten en je komt in de buurt van je AirTag, dan zal je iPhone je een melding geven waarin je de locatie ook te zien krijgt waar je AirTag ligt.

3. Gegevens blijven privé

Natuurlijk houdt Apple rekening met jouw persoonlijke gegevens. Dit zie je ook terug in de nieuwe speurneus, want de tracker werkt samen met de Vind mij-app waarmee het mogelijk is om jouw verloren spullen zo nauwkeurig mogelijk terug te vinden. Nu denk je dat kan zomaar eens flink wat gegevens op kunnen leveren, maar natuurlijk heeft Apple hier iets op bedacht.

De AirTag slaat namelijk niet de gegevens op omtrent zijn locatie, er blijft dus niets achter op het apparaat waarmee jij je verloren spullen probeert terug te vinden. De AirTag volgt het signaal van het dichtstbijzijnde Apple apparaat en verder slaat hij geen gegevens op enkel de locatie gegevens van waar de AirTag ligt. Jouw gegevens zijn volledig versleuteld en veilig.

4. Batterij makkelijk vervangbaar

Je vraagt jezelf zeker af moet ik de AirTag opladen of moet er een batterij in? Het laatste is juist, er moet inderdaad een batterij in. Volgens Apple is de batterij van de tracker krachtig genoeg om een jaar lang ermee vooruit te kunnen, daarna moet je de batterij zelf vervangen. De batterij dat erin zit is een CR2032, deze plaats je in de achterkant van de AirTag.

5. Makkelijk instelbaar

Het instellen van de AirTag is super makkelijk en ook zo gedaan. Net als de AirPods komt er op je iPhone scherm een melding opduiken van de AirTag om hem te verbinden. Vervolgens geeft je de tracker een naam, zoals ‘sleutelbos’. Je doet hem vervolgens in een AirTag hanger en bevestigt hem aan je sleutelbos of tas. Én dan ben je klaar om te gaan!

 

Laat een reactie achter

* Verplichte velden