Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

14% korting bij orders boven €14 code: VALENTIJN14 14% korting bij orders boven de €14 | code: VALENTIJN14

Gratis verzending op alle bestellingen (NL & BE)
Voor 22:00 besteld, vandaag (tracked) verzonden
100 dagen bedenktijd

14% korting bij orders boven €14 code: VALENTIJN14 14% korting bij orders boven de €14 | code: VALENTIJN14

Door Arvid, 26 september 2022

Waarom is er geen iPhone 14 Mini?

Tijdens de aankondiging van de iPhone 14 is er geen iPhone 14 Mini aangekondigd. Waarom komt het Mini-model niet terug voor de iPhone 14? In deze blog lees je de redenen, en de mogelijke toekomst van de iPhone Mini. 

iPhone 14 Mini wordt niet meer gemaakt

In de nieuwe iPhone 14 serie komt helaas geen iPhone 14 Mini meer voor. Deze kleine versie van de iPhone begon bij de iPhone 12, en kwam ook voor de iPhone 13. Dit jaar heeft Apple besloten om geen iPhone 14 Mini meer te maken. 

De keuze komt zeer waarschijnlijk door de lage verkoopcijfers van de iPhone 12 Mini en iPhone 13 Mini. Ondanks dat het de laatste compacte smartphone op de markt was, was het geen verkoopsucces. 

De iPhone 12 Mini sales bestond slechts uit 6% van alle verkochte iPhone 12 telefoons. Dit was mede te danken aan wat slechte timing van Apple. Daarom is het nog een keer geprobeerd op de iPhone 13. Helaas waren hier de verkoopcijfers ook verwaarloosbaar.

iphone 14 mini formaat
De iPhone 13 links, vs het formaat van de kleine iPhone 13 Mini rechts.

iPhone 14 Plus in plaats van iPhone 14 Mini

Apple brengt dit jaar juist het tegenovergestelde uit: de iPhone 14 Plus. Dit is de gewone iPhone 14 maar dan een tikje groter. Eigenlijk net zoals de Pro Max een grotere versie van de Pro is. De iPhone 14 Plus vervangt de iPhone Mini in de nieuwe line-up. 

De iPhone 14 heeft een formaat van 6.1 inch, terwijl de iPhone 14 Plus hetzelfde formaat heeft als de 14 Pro Max: 6.7 inch. Naast een iets grotere batterij heeft de iPhone 14 Plus dezelfde specs als de iPhone 14.

iphone 14 vs iphone 14 plus formaat
Links de iPhone 14, rechts iPhone 14 Plus.

Komt de iPhone Mini ooit terug?

De iPhone 14 Plus heeft een rare plek in de markt, omdat de liefhebber van een grotere telefoon doorgaans voor de iPhone Pro Max kiest. Zeker gezien de verkoopcijfers van de Pro-modellen alsmaar blijven stijgen. 

De iPhone 14 Plus heeft niet veel pluspunten boven de reguliere iPhone 14. Tenslotte is de iPhone 14 al een redelijk grote telefoon. Het blijkt nu al dat de iPhone 14 Plus het zwaar gaat krijgen. Veel klanten kiezen voor de iPhone 14 Pro of Pro Max, en anders toch gewoon voor de normale iPhone 14.

Tot nu toe zijn de sales van de iPhone 14 Plus nog slechter dan die van de iPhone 13 Mini. De vraag is nog maar of de Plus volgend jaar nog terug komt. Is er dan weer plek voor een potentiële iPhone 15 Mini? Wie weet, de concurrentie bij kleine smartphones is immers geval ver te zoeken.

Wat is nu de beste kleine smartphone?

Een tijdje geleden schreven we een blog over de beste kleine smartphones op de markt. De iPhone 13 mini stond hier dik bovenaan, gezien het de enige smartphone was die nog écht klein gemaakt was. 

Ben je op zoek naar een kleine smartphone? Dan is de iPhone 13 Mini natuurlijk nog steeds een goede keuze. Je kunt hem nu misschien zelfs met korting vinden, omdat de iPhone 14 inmiddels uit is. 

iphone se 2022

Een andere goede optie is iPhone SE 2022, dit budgetmodel heeft een wat ouder ontwerp wat dus ook wat kleiner is dan de nieuwste smartphones. Je hebt dus wel een koopje, maar niet de nieuwste technologie en zeker niet het nieuwste uiterlijk. 

Conclusie

De slechte verkoopcijfers leggen uit waarom er geen iPhone 14 Mini is. De iPhone 14 Mini heeft plaats gemaakt voor de iPhone 14 Plus: een grotere variant van de iPhone 14. Ook de Plus verkoopt (op dit moment) slecht, dus wellicht komt de iPhone Mini in de toekomst nog terug. 

Kies je toch voor een iPhone 14, ondanks dat er geen 14 Mini beschikbaar is? Neem dan een kijkje bij onze hoesjes:

Meest gestelde vragen

Waarom is er geen iPhone 14 Mini?
Apple heeft besloten geen iPhone 14 Mini te maken omdat de verkoopcijfers tegenvielen. In plaats daarvan komt er een nieuwe iPhone 14 Plus.

Wanneer komt de iPhone 14 Mini uit?
De iPhone 14-serie zal geen Mini meer bevatten. Of de iPhone Mini terugkomt, en zo ja wanneer, is nog de vraag.

Komt er nog een iPhone 14 Mini?
Het is zeer onwaarschijnlijk dat er nog een iPhone 14 Mini komt. Wellicht dat de iPhone Mini terugkeert in een volgende serie van de iPhone.

Laat een reactie achter

* Verplichte velden
Om de website goed te laten functioneren en voor persoonlijke advertenties, maken wij gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Wil je de best mogelijke gebruikservaring en geoptimaliseerde advertenties? Klik dan op 'Ja' om hiermee akkoord te gaan. Is dat voor jou akkoord? JaNeeWil je meer weten? Bekijk dan onze Privacy Policy »